tisdag, augusti 09, 2011

Länge sedan sist!
Det var länge sen jag skrev något på min blogg så nu är det på tiden!


Mycket har hänt sedan april, jag har genomfört högskole tentor, arbetat som skjutinstruktör dels för yrkesofficerare från MHS Halmstad men även för tre stycken GU-F kurser, Uppsala, Falun och här i Halmstad.


Men den viktigaste händelsen för mig var att jag och min sambo gifte oss midsommardagen.
Trots en hel del som tog min tid har jag endå lyckats följa debatten på nätet. Men även arbetat med några kommande inlägg. svenska försvaret vs US Army soldatvilkor, löner och förmåner. Orsaken att jag väljer att jämnföra med US Army är enkel, det är det system som jag känner bäst efter mina fyra år i dess tjänst, och där jag sett praktisk tilllämpning av regelverken bland mina medsoldater.
Under sommaren har jag även läst en sommarkurs från Mittuniversitetet med militär anknutning, Kursen heter "Krigföring under andra världskriget, med ett underifrånperspektiv" och riktar in sig på hur den vanliga soldaten upplevde kriget ur sitt perspektiv, den behandlar sovjetiska, tyska, brittiska och amerikanska soldaters upplevelser.
En bok som ingår i kursen är lätt att hitta i svensk bokhandel heter "Ivans Krig" av Catherine Merridale. Boken gav för mig ett helt nytt perspektiv på det kommunistiska öst och de människor som drabbades av dess nycker, kampen som följde under det fosterlänska kriget och dess otroliga uppoffringar som invånarna tvingades göra. Den är brutal och osminkad, Läs den!

6 kommentarer:

 1. Grattis och välkommen åter!

  / Commander

  SvaraRadera
 2. Fänrik Henrik9 augusti 2011 14:39

  Grattis till bröllopet. Ser fram emot dina kommande inlägg.

  SvaraRadera
 3. Grattis och apropå Ivans krig så ber jag att få rekommendera en bok av en enskild "vanlig" rysk soldat: "Victims, Victors" av Roman Kravchenko-Berezhnoy.

  Vänliga hälsningar,

  Lars

  SvaraRadera
 4. Grattis på bröllopet och bruden, jag längtar efter fler inlägg!

  Finns dessa böcker på ett bibliotek månntro?
  /berg

  SvaraRadera
 5. Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
  Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
  Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
  Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
  Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
  Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
  För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
  Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera