måndag, mars 28, 2011

Vårt Svenska Ledarskap?

Har följt debatten på en rad bloggar och i Tidningar. Osökt har jag mer och mer börjat funderat över varför vi har ett försvar alls. Om enda syftet med försvaret är att vi ska kunna verka utomlands då är min slutsats Nej det behövs inte, vi kan betala Frankrike för att sätta upp tre stridsgrupps bataljoner som kan bemannas av Svenska Frivilliga inom Franska främlingslegionen. Dessa Stridgrupper skulle kunna rotera på utlandsuppdrag. Garanterat att det skulle bli otroligt mycket billigare än dagens försvar. Vi satsar runt 40 miljarder och för det får vi ut pinsamt lite. Gör man jämförelser med våra grannländer så blir det än mer pinsamt. Om hela syftet med försvaret är att verka utomlands då är ovan det bästa sättet att gå. Men om vi har försvaret till att vara ett försvar för att skydda Sverige. Ja då måste vi bli mycket bättre. Största bristen som jag ser är Ledarskap, vart finns våra valda politiker vågar de ställa sig upp och ta ett ansvar eller ska de fortsätta gömma sig bakom en ridå av departement. Även det militära ledarskapet är dåligt. Chefer undviker problem, sopar dem under mattan. Vågar inte ta debatt. Med rätt ledarskap når man långt, det har historien visat upprepande gånger. Var finns vårt Svenska Ledarskap???

8 kommentarer:

 1. Håller helt med dig! Både om ledarskap och om din slutsats om försvaret bara ska kunna verka utomlands! Själv är jag mest besviken på det militära ledarskapet det är ändå därifrån som politikerna ska få information om konsekvenserna.

  Vet inte om man ska skratta eller gråta när man ser på vad dagens FM lyckas få fram med en budget på ca 40 miljarder.

  /SFC

  SvaraRadera
 2. Försvarets uppgift är i praktiken att vara ett industri stöd!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Robert Svaret på din fråga finns på Soldf.com
  Mvh
  Charlie Spartan

  SvaraRadera
 5. Kan inte mer än instämma. Ord som Ansvar och Integritet fastnar på försvinnande få politiker.
  Vad är det med denna ovilja att sticka ut näsan och ta risker för att göra någonting bättre? Är det inte det dom är där för att göra?

  Om läget inom FM är så illa som man kan läsa om hos dom olika försvarsbloggarna känns det lika bra att lägga ner skiten och leva vidare på illusionen om den eviga freden. Antingen det eller satsa på ett försvar med tydliga ramar och tillräckliga resurser.

  /Vänsterskytten

  SvaraRadera
 6. Så sant, så sant. Jag börjar allvarligt ifrågasätta om vi inte för längde sedan passerat gränsen när det inte längre är någon idé att ha ett försvar alls.

  Det känns ibland lika relevant att betala för försvaret som om en pensionerad 90-årig tant skulle betala dyra pengar för en teleskopbatong. Utifall den grovt kriminella lokala Thaiboxningsklubben utrustade med basebollträn skulle ge sig på henne.

  Dyrt, och med en så låg utgångsnivå i förhållande till varje tänkbart motstånd att det ändå är poänglöst att ens bemöda sig.

  Tragiskt, men tyvärr börjar jag ge tappt.

  /Morgonsur

  http://morgonsur.wordpress.com

  SvaraRadera
 7. • Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

  SvaraRadera
 8. Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
  Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
  Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
  Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
  Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
  Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
  För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
  Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com

  SvaraRadera